People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

parabenen

Gevaarlijk of niet: wat zijn parabenen precies en waarin worden ze gebruikt?

Misschien heb je er wel al van gehoord: parabenen. Toch vragen veel mensen zich af, wat is dit eigenlijk? En waar worden ze allemaal in gebruikt? Ook vragen veel mensen zich af of ze gevaarlijk zijn. Geen zorgen, wij hebben de antwoorden.

Wat zijn parabenen?

Het antwoord op de vraag is eigenlijk vrij simpel. Het zijn namelijk gewoon conserveringsmiddelen. Ze worden vooral gebruikt in de persoonlijke verzorging. Denk hierbij aan cosmetische en farmaceutische producten. Deze conserveringsmiddelen, de parabenen dus, remmen de groei van dingen als bacteriën, schimmels en parasieten. Ze zorgen er dus voor dat de producten langer goed blijven en dat wij er langer van kunnen genieten. 

Soorten

Om nóg dieper te duiken, kijken we ook naar de soorten die er zijn. Er zijn vier soorten die veel gebruikt worden in de cosmetische en farmaceutische producten. Dit zijn methylparabeen, propylparabeen, butylparabeen en benzylparabeen. Deze soorten parabenen kunnen in combinatie met elkaar gebruikt worden. Ook gaan ze goed samen met ieder ander conserveringsmiddel. Deze vier soorten parabenen zijn erg populair, ze behoren tot de meest gebruikte conserveringsmiddelen van de afgelopen vijftig jaar. 

Lees ook:
Kan het haar gewend raken aan bepaalde producten bij te veel gebruik ervan?

Gevaarlijk?

Parabenen worden veilig beschouwd, worden ze tóch ieder jaar opnieuw geëvalueerd. Daarnaast heeft de Europese Unie een verbod op bepaalde soorten voor cosmetische producten. Hoewel de ze niet gevaarlijk zijn, is het onze bedrijfsethos om al onze producten af te stemmen op de strenge internationale normen. Daarom zijn al onze producten van NAK Hair, Fudge Professional en Number 4 High Performance Hair Care parabenen vrij. 

Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts