People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

gewend haar

Kan het haar gewend raken aan bepaalde producten bij te veel gebruik ervan?

Je favoriete producten gebruik je natuurlijk het liefst iedere dag. Na een tijdje vraag je jezelf dan misschien wel af, werken ze wel nog even goed als eerst? Zou het haar gewend kunnen raken aan een product? En zo ja, is dit ook schadelijk voor het haar?

Gewenning aan producten

Gelukkig hoeven we ons geen zorgen te maken. Het haar raakt niet gewend aan een product dat keer op keer wordt gebruikt. Maar hoe merk je dan tóch verandering? Dit komt omdat wij als personen wél gewend raken aan het product. Of eigenlijk het resultaat dat het product geeft. Het kan wel zijn dat de conditie van je haar verandert, maar de gewenning komt eigenlijk van ons zelf. Haarproducten zijn dan ook zo samengesteld dat ze iedere keer weer hetzelfde zullen presteren. Alleen wordt de werking minder, omdat het haar is verbeterd. 

Lees ook:
Allergische reacties op haarkleuring: komen ze veel voor en wat doe je eraan?

Schade door gewenning?

Ook over schade hoef je jezelf geen zorgen te maken. Het haar kan niet beschadigd raken door producten iedere dag te gebruiken. Wel is het belangrijk dat je het haar grondig reinigt. De ingrediënten en oliën in haarproducten zijn in water oplosbaar. Als het haar dus goed wordt gewassen zullen deze ingrediënten en oliën goed verwijderd worden. Als het haar dus niet goed gewassen wordt kan je last krijgen van product ophoping. Dit kan dus veroorzaakt worden door hoe vaak het haar gewassen wordt en wat voor type producten er worden gebruikt. Maar wat ook belangrijk is om aan te denken is: past de manier waarop je het haar wast bij het haartype? En biedt de shampoo een goede reiniging? Maar als aan deze dingen goed gedacht wordt en de goede reiniging en producten gekozen wordt, is er niks aan de hand. 

Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts