People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

haar conditie

Feiten én tips: alles over de conditie van het haar

Haar is sterk. Heel sterk zelfs. Haar heeft een sterk weefsel dat een enorme kracht heeft. Daarnaast heeft het ook nog eens geweldige thermische eigenschappen. Wat kan haar eigenlijk allemaal? En hoe zorgen we voor haar in de beste conditie? 

Elastisch

Als haar gezond is, kan het wel uitrekken tot drie keer de originele lengte. Daarnaast kan de diameter tot twintig procent opzwellen. Hierdoor wordt het haar sterker dan koperdraad. Helaas, als het haar beschadigd is, breekt het veel sneller. Daarom is het ook belangrijk om vochtherstellende producten te gebruiken. Deze zullen namelijk de elasticiteit van het haar verbeteren. 

Vocht herstellen

Water en olie zijn heel erg belangrijk voor de hydratatie van het haar. De oliemoleculen zijn namelijk erg dik. Deze kunnen niet de haarschacht binnen dringen en houden het haar dus van buiten gehydrateerd. Ook is het belangrijk om het haar regelmatig te wassen. Hiermee geef je de droge haren vocht, wat ook belangrijk is voor de hydratatie. 

Gespleten punten

Slecht nieuws voor iedereen met gespleten haarpunten. Deze zijn eigenlijk niet te herstellen. De beste optie om ervan af te komen, is het afknippen van de punten. Wél kan er veel aan gedaan worden om ze te voorkomen. 

Wees voorzichtig

Wees heel voorzichtig met het haar. Haar slijt snel, zeker als het te ruw geborsteld wordt. Voorkom dit dus door voorzichtig om te gaan met het haar. 

Klitten

De beste manier om van klitten af te komen, is door een kam met grote tanden of een ontklittende borstel te gebruiken. Bij het borstelen van het haar, is het handig om te beginnen bij de punten en voorzichtig naar de aanzet toe te werken. Bij gebruik van een normale borstel of door te beginnen bij de aanzet, kan het haar afbreken. Hierdoor ontstaan gespleten punten.

Temperatuur

Tijdens het föhnen van het haar, is het belangrijk om de temperatuur te verlagen zodra het haar droog is. Doe je dit niet, kan er serieuze uitdroging ontstaan. Ook kan het haar dan aanvoelen als stro, dit heet structurele stress. Wees dus voorzichtig met stylingsproducten en gebruik altijd een heat protector

Lees ook:
Hoe valt haar eigenlijk uit? Dít is alle informatie over de groeicyclus van het haar

Drogen

Bij het drogen van het haar, is het ook belangrijk om voorzichtig te zijn. Knijp het overtollige vocht voorzichtig uit het haar. Wrijf niet! Hierdoor kan het haar breken en kunnen er gespleten haarpunten en klitten ontstaan.

Verbranden 

Net als de huid, kan haar verbranden. Als het haar verbrand is, zal het veel vatbaarder zijn voor beschadiging. Zorg dus dat er altijd een leave-in UV-bescherming wordt aangebracht als het haar lang in de zon zal zijn. Of draag een hoed, dit is ook een goede bescherming. Wat ook een goede tip is, is om een vochtherstellende zonnebrandcrème te mixen met een haar serum. Dit zal het haar ook goed beschermen. 

Dorstlesser

Vocht is superbelangrijk voor het haar. Zorg dan ook dat het haar elke dag wat vocht krijgt. Het is ook handig om minstens twee keer per week het haar een vochtbehandeling te geven. Hierdoor worden de haartexturen beschermd tegen slijtage en stress. 

Jong

Hoe langer het haar, hoe gevoeliger het is voor splijten. Dit komt omdat de punten van dit lange haar een stuk ouder zijn en hierdoor ook doorleefd. Zorg dus dat haar langer dan schouderlengte regelmatig gehydrateerd en geconditioneerd wordt. Zo blijven de punten zacht en soepel en kan verdere verwering tegen worden gehouden. 

Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts