People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

droog haar fudge

Zeg gedag tegen droog haar: dit zijn de oorzaken en zó kom je er van af

We kennen het allemaal wel, droog en futloos haar. Als je denkt dat je alles al hebt geprobeerd, lees dan snel verder. Er is echt wel een oplossing en die is simpeler dan je denkt. Hier zijn alle tips op een rijtje.

De strijd tegen droog haar

Voordat we echt diep gaan duiken in de vraag hoe je af komt van je droge haar, moeten we kijken naar wat precies de oorzaak is van droog haar.

  • De eerste en meest bekende oorzaak: hitte. Dingen als krul- en stijltangen en föhns zijn zeker zonder gebruik van een heat protector niet fijn voor je haar.
  • Natuurlijk is het wassen van je haar belangrijk, maar als je het te vaak wast kan het je haar beschadigen. Je wast dan namelijk de natuurlijke en gezonde oliën weg. Eens in de twee dagen je haar wassen is vaak genoeg.
  • Geen conditioner gebruiken is ook een grote fout die mensen vaak maken. Conditioner is namelijk de key tot gehydrateerd haar en het voorkomen van een droog kapsel. Gebruik dan ook een goede conditioner iedere keer als je jouw haar wast.
  • Hoe leuk een nieuwe kleur ook kan zijn, is het een grote reden dat je haar uitdroogt. Let er dan ook op dat je niet te vaak je haar kleurt. Verf je jouw haar wel regelmatig? Gebruik dan een goede shampoo die je haar en de kleur beschermt.
  • Wat ook een oorzaak van droog haar kan zijn, is je omgeving. Dingen als vervuiling, vochtigheid, UV-stralen en extreme hitte zijn soms killers voor je haar. Deze zorgen voor die droge en pluizige coupe.

De oplossing

Gelukkig hoef je niet verder te zoeken naar een oplossing. Met deze zes producten ben je zo af van dat droge haar.

Om te beginnen met het grootste probleem: hitte. We hebben allemaal vast wel eens een krultang, föhn of stijltang in onze handen gehad. Je kan er namelijk de mooiste kapsels mee creëren. Toch zijn deze vaak de reden van droog haar.

Het is dus belangrijk dat je een goede heat protector gebruikt. De Blow Dry Aqua Primer van Fudge is dan ook de ultieme heat protector. Hij beschermt het haar tot wel 230°C en gebruikt hyaluronzuur om je haar zacht en gehydrateerd te houden.

Het gebruiken van een verkeerde shampoo is veel schadelijker voor je haar dan mensen vaak denken. Deze verkeerde shampoos zijn de oorzaak van droog en pluizig haar. Zorg dus ook dat naast het reinigen, jouw shampoo je haar ook verzorgt.

Heb je dus issues met droog haar, bijvoorbeeld door het gebruik van hitte of door het verven van je haar, probeer dan eens de Damage Rewind Reconstructing Shampoo. Jouw droge haar zal niet allen gezonder en sterker aanvoelen, ook zal het er glanzender uitzien.

Bij een shampoo hoort natuurlijk ook een conditioner. Een conditioner is hét perfecte product tegen droog haar. En het is natuurlijk super simpel te gebruiken. Begin halverwege je hoofd met het inmasseren van het product, wacht 1 á 2 minuten en spoel het uit.

De Damage Rewind Reconstrucing Conditioner van Fudge is de ultieme conditioner. Niet alleen vecht hij tegen droog haar, hij is ook een held in het haar zachtheid en volume te geven.

De gouden tip voor het verzorgen van je haar, is een leave-in conditioner. Deze gebruik je na dat je jouw haar hebt gewassen en een conditioner hebt gebruikt. Deze zullen je haar nóg een handje helpen om het zo goed mogelijk te hydrateren en herstellen.

De One Shot Protein Hair Treatment voedt je haar niet alleen, ook helpt hij met het versterken en het herstellen van droog haar. Daarnaast heeft hij een siliconencomplex die je haar de hele dag beschermt en pluizig haar voorkomt. Wat wil je nog meer?

Te vaak je haar geblondeerd of je blonde haar geverfd? Het overkomt ons allemaal wel eens dat we tussen kappersbeurten hierdoor met droog haar zitten. Daarom is het verstandig een goede toning shampoo te gebruiken om ook tussen de kappersbeurten door je mooie lokken te houden 

Gebruik daarom de Clean Blonde Damage Rewind Shampoo. Deze shampoo gaat de strijd aan met de koperachtige ondertonen en met slechts één wasbeurt merk je al verschil.

De beste oplossing voor alle invloeden van buitenaf is een serum. Deze kan je beschermen tegen de vochtigheid buiten en het pluizige haar dat hier het gevolg van is. Serums met ingrediënten als hyaluronzuur en oliën zijn een must om je haar te beschermen en hydrateren.

De Aqua Shine Serum van Fudge heeft een Weather-Shield technologie én hyaluronzuur die je haar dus geweldig goed beschermen tegen die vochtigheid en voorkomen ze droog haar.

Bron: Fudge | Foto: Unsplash

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts