People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

Robert Schellingerhout:“Als je geen trainingen wilt volgen, dan zijn wij niet de salon voor jou”

robert schellingerhout

Robert Schellingerhout is master stylist, salon eigenaar van Hoofdbureau in Amsterdam en daarnaast is hij educator bij People 4. Hij hecht veel waarde aan ontwikkeling en educatie en verwacht hetzelfde van zijn medewerkers. Hoe hij dit aanpakt, vertelt hij hier.

Wat is wat jou betreft het belang van educatie voor kappers?

“Het belang van educatie in ons vak is erg belangrijk omdat je je skills wilt blijven verbeteren en uitbreiden. Zo laat je aan je klanten zien dat je meegaat met wat de vraag is op dat moment, en dat je dat ook dus kunt aanbieden. Naast dit wil je dat je medewerkers enthousiast blijven voor het vak en dat ze kunnen groeien binnen je bedrijf. Een salon die zich met regelmaat bezighoudt met educatie laat zien dat het bedrijf up to date is.”

Wat is hierin de verantwoordelijkheid van salon eigenaren en van kappers zelf?

“De verantwoordelijkheid van educatie ligt zeker bij beide. Dus bij de salon eigenaar en bij de medewerkers. Als salon bieden we regelmatig trainingen aan en we gaan ook in overleg met de medewerkers, waar ze zelf in willen verbeteren. Ik ben bij sollicitaties altijd heel duidelijk; als je geen trainingen wilt volgen, dan zijn wij niet de salon voor jou.”

Welke ontwikkelingen zie je met het oog op digitalisering en wat vind je hiervan?

“De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering is echt een vooruitgang. En ik denk zeker dat dat mede door Corona een enorme stap heeft gemaakt. Nu kan je je medewerkers in een verloren uurtje even achter een pc of laptop zetten en vragen of ze een cursus willen volgen. Hierdoor hoeven ze niet op een vrije maandag een training te volgen waar ze (logischerwijs) niet altijd zin in hebben. Dus het scheelt hen weer een dag om op te komen dagen en ik als eigenaar hoef er ook geen tijd voor terug te geven.”

Welke maatregelen tref je in je eigen salon om het niveau van kappers te handhaven en te verbeteren?

“Bij ons in de salon maken we aan het einde van het jaar een trainingsschema voor het jaar erop. We proberen maandelijks een training te geven of te volgen. En ik laat medewerkers zelf een training organiseren. Om ze ook daarin te laten groeien.”

Wat vind je van de manier waarop People 4 educatie aanbiedt?

“De manier waarop People 4 educatie aanbiedt, vind ik echt een verrijking. De educatie video’s die ze gemaakt hebben zijn heel duidelijk, en met het educatie materiaal erbij helemaal top. We kunnen de pdf’s makkelijk printen en zo kan iedereen op zijn gemak de training volgen. We hebben er afgelopen week al drie gedaan. Ook heel leuk dat er een soort examentje aan vastzit. Dat maakt het voor de medewerkers leuker om goed hun best te doen.”

Wat zou je iedere kapper willen meegeven?

“Wat ik iedere kapper zou willen meegeven is: blijf jezelf ontwikkelen sta niet stil in je vak. Kijk naar je collega’s, leer van ze en geef elkaar eens complimenten. Daar word je een leuker persoon van. En een nog betere kapper.”

Published by People 4 Hair

People 4 brands Fudge Professional Nak Hair Number 4 High-Performance Haircare

Geef een reactie