People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

avocado haar

Avocado voor je haar: wat zijn de voordelen en hoe gebruik je het?

Avocado is al lang niet meer een ingrediënt voor op je hippe toast of in je sushi. In de beautyindustrie wordt het al jaren gebruikt voor de verzorging en bescherming van de huid. Of het nu is in maskers of avocado olie in serums en crèmes. Waarom dan ook niet in het haar? We zien steeds vaker avocado gebruikt worden in haarproducten, maar wat zijn de voordelen?  

Glanzende lokken

Deze zul je vast wel al vaker gehoord hebben. Avocado zorgt er namelijk voor dat je meer glans in het haar krijgt. Hoewel avocado erg dik is, kan het hierdoor dus niet de haarschacht kan binnendringen en zit het boven op het haar. Wat het wel goed kan is helpen de haarschubben te verzegelen. Hierdoor krijg je dus die mooie glanzende lokken. 

Verzachtend

Naast het geven van glans, verzacht avocado ook het haar. Zeker bij droog, broos en gekleurd haar heeft dit veel voordelen. Dit betekent niet dat het meteen een herstellend wondermiddel is. Het kan bestaande schade aan het haar niet ongedaan maken. Als je haar dus echt erg beschadigd is, heb je meer dan avocado nodig om het te herstellen.

Weg met roos

Een voordeel van avocado die je misschien verrast, is dat het kan helpen bij roos.  Mensen die last hebben van schilfers en een jeukende hoofdhuid hebben veel voordelen aan het gebruiken van haarproducten met avocado erin. Uit onderzoek blijkt dat de suikers in avocado de gist van de roos onderdrukt. Dit helpt met het kalmeren van de hoofdhuid.

Ontwarren van je lokken

Avocado zorgt ervoor dat het makkelijker is om het haar te ontwarren van klitten. Heb je hulp nodig bij het ontwarren van het haar? Dan is een product met avocado erbij pakken, zoals een olie, niet eens een slecht idee. Door de vetzuren in een avocado wordt het haar soepeler en kom je er makkelijker doorheen. Dit zorgt er ook voor dat je het haar opbouwt en minder last hebt van latere schade aan het haar.

Lees ook:
Nieuwe blondines opgelet! Dit is wat je allemaal kunt doen als je prachtig geblondeerd terugkomt van de kapper

Sterker dan ooit

De combinatie aan vitamines in een avocado helpen het haar ook enorm. Vitamine A, D, K en E, biotine en zink zorgen er samen allemaal voor dat jouw lokken worden versterkt. 

Let op!

Toch is het belangrijk dat je goed let op welk haartype je hebt. Avocado werkt namelijk niet voor iedereen goed. Voor mensen die vettig haar hebben kan een ingrediënt als avocado te zwaar zijn en het haar verzwaren. Ook moet je goed opletten als je voedselallergieën hebt. Als je last hebt van allergieën voor noten of steenvruchten kun je avocado beter vermijden. De eiwitten in een avocado zijn hiermee vergelijkbaar. Zeker als je al vaker reacties hebt gehad op producten kun je het beter eerst even testen of juist vermijden. 

Wie wel?

Mensen met droog, broos en gekleurd haar hebben het meeste baat bij het toevoegen van avocado in hun haarroutine. Het omhult namelijk de lokken en geeft deze een boost van vocht en verzacht het haar. Perfect voor mensen met grof en droog haar dus!

Avocado in je haarroutine

Hoe voeg je avocado nu het beste toe aan je haarroutine? Je kunt het natuurlijk gewoon eten. Zo kan je lichaam het opnemen en afbreken. Hierdoor zal het sneller in je bloed komen en kan je lichaam de voedingsstoffen opnemen. Dit heeft ook voordelen voor het haar. Natuurlijk kun je ook haarproducten gebruiken die gebruik maken van avocado of avocado olie als ingrediënt. Of je kan zelf een avocado haarmasker maken. Gebruik dit op droog haar, omdat het dan beter in het haar opgenomen wordt, en spoel het hierna goed uit en was het haar.

Hoe maak je zo’n masker?

Je hebt nodig:
– 1 rijpe avocado
– 3 a 4 theelepels honing
– 8 to 10 druppels amandelolie

Breng dit aan op droog haar, omdat het dan beter in het haar opgenomen wordt, en spoel het hierna goed uit en was het haar met een verzorgende shampoo.

Bron: Mane Addicts | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts