People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

zomer

Gekleurd haar in de warme zomer: hoe bescherm je het?

De zon begint langzaam zichzelf te laten zien en de zomer is nog maar een aantal weken van ons verwijderd. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je het haar moet beschermen in de zomer en dan speciaal voor gekleurd haar. Wat zijn de beste tips en welke producten moet je gebruiken?

Haar dat klaar is voor de zomer

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is dat het haar goed voorbereid is op de zomer. De zon zorgt er niet alleen voor dat het haar droog en beschadigd kan raken, ook kan het vetter worden. Vet haar wassen we graag, maar met gekleurd haar betekent dit dat de kleur sneller kan vervagen. Daarnaast kan gekleurd haar sneller schade oplopen, zeker als het geblondeerd is. Daarom moet je goed zorgen voor het haar in deze warme maanden. Zodat het er niet alleen op zijn best uitziet, maar ook sterker en gezonder voelt. 

Kleurvriendelijke shampoos

Een goede shampoo die geschikt is voor gekleurd haar, is de eerste stap. Dit zal ervoor zorgen dat het haar niet alleen gezond en sterk blijft, maar dat de kleur ook minder snel vervaagt. 

De Clarifying Shampoo van N.4 Hair Care is perfect hiervoor. Het reinigt het haar diep en heeft een zachte formule voor gekleurd haar. Het werkt tot diep in de hoofdhuid en de lokken. Omdat deze shampoo niet veel schuimt, verwijdert het hierdoor geen vocht en kleur uit het haar. Alle Number 4-shampoos bevatten vier vloeibare complexen met een hoog gehalte aan antioxidanten, anti-aging, versterkende en UV-beschermende eigenschappen, allemaal ontworpen om je kleur veilig te houden en je haar gezonder te houden. Breng een kleine hoeveelheid aan op de handen en wrijf het tussen de handen. Vervolgens verspreid je het gelijkmatig door het natte haar.

Voedende conditioner

Voor het verzorgen van het haar, is een voedende conditioner een must. Zeker omdat haarverf en het blonderen het vocht in het haar afbreken. De hete zon droogt daarnaast het haar ook uit. Een hydraterende conditioner toevoegen aan je haarroutine is dan ook een slim idee.

De Hydrating Conditioner van N.4 Hair Care heeft een heleboel geweldige functies. Zo herstelt het gespleten punten, droog haar en pluis, om maar een paar dingen te noemen. Daarnaast is deze conditioner vriendelijk voor gekleurd haar. Breng een kleine hoeveelheid aan op de handen en verdeel het gelijkmatig door de lengtes van het haar. Laat het 2-3 minuten intrekken en spoel het vervolgens uit.

Lees ook:
De Detangling Comb van N.4 Hair Care: de eerste stap naar gezonder haar

Bescherming tegen de zonnestralen

Het haar moet je zeker ook beschermen tegen de zonnestralen. Dit kan met een hittebeschermer. Deze beschermen immers het haar tegen hitte, waar het ook vandaan komt. De Super Comb Prep & Protect van N.4 Hair Care beschermt niet alleen het haar, het herstelt het ook. Het is een leave-in conditioner die de kleur beschermt en het haar beschermt tegen UV-stralen. Overigens bevatten alle Number 4 shampoo’s, conditioners, behandelingen en stylingproducten UV-bescherming.

De zonnige maanden zijn er om te genieten en om het haar veilig te houden hoef je zeker niet de hele zomer binnen te zitten. Met de juiste producten kunnen jij en je haar deze zomer heerlijk genieten van de zon.

Bron: N.4 Hair Care | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts