People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

violet shampoo

Blauw vs. Violet Shampoo: wat is het verschil tussen deze kleurshampoos?

Het gebruiken van een goede toner kan een compleet andere look creëren. Het haar kan van warm en levenloos naar koel en levendig veranderen. Toch zijn er veel verschillende van deze toningshampoos. Welke shampoo moet jij gebruiken? 

Violet shampoo

Een violet shampoo is een toner voor blondines die het haar ook nog eens goed reinigt. Het haalt de gele tinten uit het haar met de paarse pigmenten. Zo blijft je blonde kleur mooi koel en vrij van deze gele tinten. Daarnaast helpt een goede toningshampoo ook het haar fris en levendig eruit te laten zien. 

Hoe werkt een violet shampoo?

Violet is het tegenovergestelde van geel op het kleurenwiel. Wanneer je geel en violet met elkaar vermengt, krijg je een neutrale toon. Dus mensen die het geel in hun haar willen kalmeren, kunnen dit doen met een violet shampoo. Lichtere blondines zullen minder geel in hun haar zien en zullen iets meer violet pigment zien. Violet-shampoos hebben een groot ontwikkeld kleurmolecuul dat zich tijdens het wassen in de transparante cuticula van het haar nestelt en het violet kleurt. Hoe langer de shampoo in het haar zit, hoe meer pigment er wordt afgezet. Het komt uit het haar bij het wassen met een normale shampoo. Het is niet schadelijk.

Blauwe shampoo

Een blauwe shampoo is ook een reinigende toner, maar dan voor brunettes. Het helpt het donkerbruine haar koel te houden. De blauwe pigmenten helpen de warme tinten uit het haar te verwijderen, ook weer omdat het tegenpolen zijn op het kleurenspectrum, en helpen het haar die koele tint te geven. Donkerbruin haar kan veel koperachtige warmte afgeven als het oxideert in de zon. Zo’n blauwe shampoo is perfect voor natuurlijke en geverfde brunettes, die geen verlichte lokken hebben.

Lees ook:
Een droge hoofdhuid is verleden tijd met deze geweldige tips en producten van Fudge Professional

Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo

De Clean Blonde Violet Toning Shampoo van Fudge is een geweldige toningshampoo geformuleerd met sterke violette kleurpigmenten om gele tinten te neutraliseren. Het is een shampoo op basis van sulfaat, wat betekent dat het het haar diep reinigt van productresten en tegelijkertijd toon toevoegt. Daarnaast heeft het 24 uur Fragrancefuse™. Dit betekent dat elke haar wordt omhuld met een geurinfusie van 24 uur. Het verwijdert gelijk de gele tinten uit het blonde haar. Breng het product gelijk op nat haar aan, zodat het goed opschuimt. Laat het tot 5 minuten inwerken voor het beste resultaat. Spoel het haar goed uit. Let op dat je handschoenen gebruikt met dit product. Het product kan namelijk vlekken veroorzaken.

Fudge Clean Blonde Damage Rewind Shampoo & Conditioner

De Clean Blonde Damage Rewind Violet Toning Shampoo en Conditioner van Fudge zijn sulfaatvrij en geformuleerd met sterke violet pigmenten en de Fudge Opti-PLEX™-technologie. Deze shampoo is voor de klant die zijn haar zowel moet herstellen als verstevigen. Het bevat de Opti-PLEX™-technologie om de haarstructuur en ook de aanzet van het haar te versterken en opnieuw op te bouwen. Deze twee ingrediënten werken samen om gele tinten uit het haar te verwijderen, terwijl ze ook het haar herstellen en versterken. Gebruik één keer per week de shampoo met handschoenen in nat haar en laat het goed schuimen. Geef het product vervolgens 2 tot 5 minuten de tijd om de pigmenten hun magie te laten werken voordat je het uitspoelt. Vervolg met de conditioner om het haar er blonder uit te laten zien en sterk, glad en zacht aan te laten voelen.

Fudge Everyday Clean Blonde Damage Rewind Shampoo & Conditioner

De Everyday Clean Blonde Damage Rewind van Fudge houdt de blonde kleur koel en fris zonder dat je het haar kan ‘over-tonen’. Deze shampoo en conditioner zijn minder intensief in violet pigment voor een minder intensief toningresultaat. Het heeft alle voordelen van Opti-PLEX™-technologie en weerbestendige technologie voor bescherming tegen hitte en invloeden van buitenaf. Het neutraliseert geleidelijk de kopertinten in het haar en verbetert en beschermt het haar tegen hitte apparatuur, chemicaliën en invloeden van buitenaf. Breng het aan op nat haar en laat het gelijkmatig opschuimen. Voor een subtiele toning spoel je het direct uit. Voor een intensiever kleurresultaat spoel je het uit na 5 minuten. Verzorg het haar met Everyday Clean Blonde Damage Rewind Conditioner voor een maximaal resultaat.

Fudge Cool Brunette Shampoo & Conditioner

De Cool Brunette Shampoo en Conditioner van Fudge heeft sterkte blauwe micropigmenten en de unieke Opti-PlEX™-technologie. Hiermee verwijderen ze onmiddellijk ongewenste warme tinten uit donkerbruin haar, terwijl ze het haar ook herstellen en prachtig glanzend maken. Gebruik de blauwe shampoo één keer per week. Gebruik handschoenen en breng de shampoo gelijkmatig aan op nat haar. Laat het maximaal 2 minuten laten inwerken en spoel het daarna uit. Gebruik vervolgens de Cool Brunette conditioner voor een koele donkerbruine kleur en sterke, gezonde lokken.

De violet shampoos en blauwe shampoo van Fudge zullen een groot verschil maken voor blondines en brunettes. Zeg gedag tegen warme tinten en hallo tegen prachtige, koele lokken. 

Bron: Fudge Professional

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts