People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

LANGER

Langer en sterker haar: hoe krijg je het en hoe behoudt je het?

Haar te kort geknipt? Hoelang gaat het nog duren voor het terug groeit? Geen paniek. De beste tips voor haargroei delen wij hier. Sneller je haar laten groeien hoeft helemaal niet lastig te zijn, je hoeft alleen maar wat kleine aanpassingen te doen aan je haarverzorgingsroutine.

Normale haargroei

Natuurlijk verschilt het per persoon, maar bij de meeste mensen groeit het haar iedere maand een halve centimeter. Hier kun je helaas niet zo veel aan doen. Een gezonde voeding is een uitgangspunt, ook de vitamine B, C en D helpen daarbij. Stress vertraagt de haargroei, dus minder stress in het leven kan ook helpen de haargroei te versnellen. Ook zijn er een aantal tips waarmee je voor het haar kan zorgen als het groeit en ook zorgen dat je de lengte behoudt.

Versterkende shampoo & conditioner

Als het haar zwak is, heb je ook sneller last van haarbreuk. Hierdoor lijkt het ook langzamer te groeien. Het is dus belangrijk om een versterkende shampoo en conditioner te gebruiken. Hierdoor krijg je dus sterkere lokken die ook langer zullen worden. 

Fudge Professional heeft een reeks aan shampoos en conditioners die je kunnen helpen. Door de herstellende Opti-PLEX™-technologie kunnen de shampoos en conditioners beschadigde lokken herstellen. Het haar is tot wel 95% sterker na gebruik van deze producten. 

Andere versterkende producten

Wat ook kan helpen het haar sterker te maken en waardoor het haar dus beter zal groeien zijn andere versterkende producten zoals een leave-in behandeling. Hiermee kan je de schade aan het haar conditioneren en herstellen.

De 10-in-1 Shield Mist van Fudge Professional is hiervoor de beste keuze. Het is een ideaal product voor beschadigd en overbehandeld haar. Dankzij de voedende formule van tarwe, zijde-eiwitten, guarana en creatine kan dit product het haar versterken en herstellen. 

Nat haar voorzichtig borstelen

Zoals je nu wel weet, is de sleutel voor een betere haargroei het voorkomen van haarbreuk. Waar veel haarbreuk voorkomt is tijdens het borstelen van nat haar. Veel mensen doen dit te onzorgvuldig waardoor het haar beschadigt. Begin altijd met het ontwarren van de uiteinden en werk langzaam omhoog naar de aanzet. Gebruik liever helemaal geen borstel als je het haar nat wilt ontwarren. Kies liever voor een kam met wijde tanden.

Beschermen tegen hitte

Je hebt het misschien al vaker voorbij zien komen op onze blog, maar bescherming tegen hittestyling is echt heel belangrijk als het gaat om het krijgen van gezond haar. Te veel warmte op het haar kan namelijk zorgen voor droog en broos haar en gespleten punten. Een hittebeschermer kan dit tegengaan.

De Aqua Primer van Fudge Professional is een geweldige hittebeschermer. Het biedt namelijk niet alleen bescherming tot wel 230°C, maar het helpt ook het haar zacht en glanzend te maken door het gebruik van hydraterend hyaluronzuur. Breng de Aqua Primer aan voor het stylen op handdoekdroog haar en je zal merken dat je haar er een stuk gezonder uitziet.

Lees ook:
Hoe krijg je violet shampoo vlekken van je handen af?

T-shirt in plaats van een handdoek

Als je jouw haar afdroogt gebruik je waarschijnlijk en ‘gewone’ handdoek. Hoewel dit heel normaal lijkt, kan dit in werkelijkheid zorgen voor haarbreuk. Gebruik in plaats van een handdoek een t-shirt. Deze is veel zachter en zal die wrijving en schade voorkomen.

Bezoekje aan de kapper (ja écht!)

Hoewel het gek klinkt om naar de kapper te gaan als je juist wilt dat het haar lang is en veel zal groeien is het toch echt beter om regelmatig het haar te laten knippen. We hebben het al een aantal keer gezegd, maar je kan het nooit te vaak horen: langer haar krijg je alleen door gezonder haar. Daarom is het belangrijk om iedere 6 tot 12 weken een bezoekje te doen aan de kapper om de punten te knippen. 

En op die manier zul ook jij kunnen genieten van lange lokken die ook nog eens sterk en gezond zijn. Van haarproducten tot het aanpassen van je routine tot het haar laten knippen. Er zijn genoeg opties om ervoor te zorgen dat het haar mooi lang kan groeien. 

Bron: Fudge | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts