People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

vervagen

Langer genieten van je kleur? Dít zijn de beste tips om het vervagen van je haarkleur tegen te gaan

Het is niet altijd even makkelijk om de perfecte haarkleur te vinden. Daarom is het ook fijn dat als je deze kleur eenmaal gevonden hebt, je zo lang mogelijk ervan kan genieten. Helaas kan dit soms lastig zijn en kan je haarkleur soms snel vervagen. Gelukkig hebben wij een paar van de beste tips om dit te voorkomen. 

Houd het goed bij

Het is heel erg belangrijk om de haarkleur goed bij te houden. Zo moet je goed denken aan hoe vaak je teruggaat naar de kapper om de uitgroei bij te werken. De uitgroei moet dan ook 2,5 cm zijn voordat je deze gaat bijwerken. Doe je dit eerder, kan je een donkere band in het haar krijgen. Deze krijg je als de nieuwe kleur over de oude wordt geplaatst. 

Diep voedende conditioner

Gezond haar is ook erg belangrijk voor het behouden van een mooie kleur. Gezond haar houdt namelijk de kleur veel beter vast dan droog en beschadigd haar. Gebruik daarom en goede conditioner die het haar diep voedt. Breng de conditioner aan op schoon en nat haar, met extra aandacht voor de droge punten. Laat het even inwerken en spoel het uit. 

Shampoos en wassen

Iedere dag je haar wassen kan ervoor zorgen dat de kleur sneller vervaagt. Maar dit ligt helemaal aan de shampoo die je gebruikt. Een goedkope shampoo met sulfaten kunnen de oorzaak zijn van het snelle vervagen van de haarkleur. Gebruik je een goede, professionele shampoo zonder sulfaten? Dan kan het geen kwaad. Daarnaast zijn er tegenwoordig een heleboel goede shampoos voor gekleurd haar. 

Kies goede producten

Het is dus belangrijk dat je kiest voor een goede shampoo, zonder sulfaten, maar ook is het belangrijk dat je goed oplet bij de stylingproducten. Veel stylingproducten gebruiken alcohol. Dit kan er ook voor zorgen dat de haarkleur sneller zal vervagen. Daarnaast is het altijd goed om producten te gebruiken die speciaal zijn gemaakt voor gekleurd haar.

Lees ook:
Go on, treat yourself: deze behandelingsrituelen met de producten van NAK Hair zijn een cadeautje voor jou én je haar

Bescherm de haarkleur

Er zijn ook een heleboel invloeden van buitenaf die meehelpen aan het vervagen van de haarkleur. Denk hierbij aan dingen als water en blootstelling aan de zon. Hoewel de zon nu ver te zoeken is, is het een goede tip voor als de zon weer gaat schijnen. Want in de zomer verlaat je het huis toch ook niet zonder zonnebrand, dus waarom zou je het haar ook niet beschermen tegen de zon? Gebruik dan ook een Leave-in Conditioner die de kleur beschermt tegen schadelijke uv-stralen. Dit zal ook voorkomen dat de kleur vervaagt.

Als het gaat om het perfecte product voor het beschermen van de haarkleur moeten we bij de Replends Crème van NAK Hair zijn. Dit is een super hydraterende leave-in crème ontwikkeld om het haar te beschermen en verzachten. Ontwart en voorkomt gespleten haarpunten. Geeft glans en hydratatie. Breng een kleine hoeveelheid aan op de lengtes en punten en laat dit intrekken. Kan gebruikt worden op nat of droog haar. Gebruik wanneer nodig.

Ook de Hydrate Detangle Mist van NAK Hair werkt wonderen. Dit is een gewichtloze anti-klit spray ontwikkeld om het haar te hydrateren en te beschermen tegen slijtage. Helpt bij het herstellen van de vochtbalans, verbetert de sterkte, elasticiteit en handelbaarheid. Spray op schoon vochtig of droog haar. Niet uitspoelen. Gebruik wanneer nodig.

Pas op met hitte

Hoge temperaturen openen de schubbenlaag van het haar, waardoor de kleur kan vervagen. Er zijn dan ook een aantal dingen waar je op moet letten hierbij. Neem dus niet te warme douches en let goed op bij het gebruiken van hitte tools zoals föhns, stijltangen en krultangen. Daarnaast kan hitte het haar uitdrogen en beschadigen en de kleur pakt niet goed op haar met haarbreuk. Gebruik dus altijd een goede heat protector op handdoekdroog of droog haar voordat je deze hitte tools gebruikt.

De Thermal Shield van NAK Hair is een beschermende stylingspray ontwikkeld om het haar te beschermen tegen extreme hitte. Het beschermt het haar tijdens het stylen tegen breuk en pluis. Daarnaast kan het gebruikt worden op vochtig haar voor het föhnen, op droog haar bij gebruik van een krultang, stijltang of föhn of als finishing spray om vocht te weren.

De Scalp to Hair Thermal Protector van NAK Hair is een botanische, conditionerende en hitte beschermende spray ontworpen voor een veilige styling. Het verzegelt het haaroppervlak en vermindert beschadiging van de haarschubben, wrijving en haarbreuk. Conditioneert het haar met botanische extracten van salie, jeneverbes, soja, haver en eucalyptus. Daarnaast beschermt de Thermal Protector het haar tegen hoge tempraturen en vochtigheid, ontwart en zorgt voor een gezonde natuurlijke glans. 

Alle producten van NAK Hair beschermen het haar tot wel 180 graden Celcius, maar deze twee heat protectors beschermen het haar tot wel 230 graden Celcius. 

Bezoek de kapper

Gezonde punten zorgen ervoor dat de kleur gelijkmatig van de uitgroei tot de punten pakt. Een haarkleur hecht zich namelijk moeilijk aan beschadigde of gespleten punten. Helaas is het in deze tijden moeilijk, maar probeer zodra het weer kan, iedere 6 tot 8 weken het haar te laten knippen voor een gezonde coupe. 

Hopelijk kun je met deze handige tips verder en hoef je jezelf nooit meer zorgen te maken of de haarkleur snel zal vervagen, niet mooi pakt of het haar beschadigd is. 

Bron: eSalon | Foto: NAK Hair

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts