People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

kapper

Wat jouw kapper wil dat je weet: alle belangrijke dingen die je moet onthouden voordat je naar de kapper gaat

Helaas gaat het op dit moment niet, maar we kijken alweer uit naar het moment dat het wel kan: lekker naar de kapper. Toch zijn er een paar dingen die belangrijk zijn te onthouden als je een bezoekje doet bij de kapper. Hier zijn ze op een rijtje. 

Goed overleg

Voor het eerst bij een nieuwe salon of ben je toe aan een grote verandering? Ga dan eerst goed in overleg met jouw kapper. Zo kun je jouw opties bespreken, kennis maken met de kapper en de salon en kan je duidelijkheid vragen naar de prijs en hoelang de afspraak zal gaan duren.  Zo kom je later niet voor verassingen te staan.  

Foto’s voor inspiratie

Het meenemen van foto’s kan de kapper helpen visualiseren wat jij precies wil. Daarnaast kan de kapper helpen vanaf het begin je onrealistische verwachtingen de wereld uit te helpen. Neem ook meerdere foto’s mee, zo krijgt de kapper een nóg beter idee van jouw wensen.

Wees eerlijk

Eerlijk zijn tegenover je kapper is ook heel belangrijk. Wees niet bang te zeggen wat je denkt of als je het toch liever iets anders wilt. Zo zorg je ervoor dat niet alleen jij tevreden de deur uitloopt, maar ook de kapper zelf tevreden is met het werk dat ze hebben neergezet. 

Kleuren kan tijd kosten en duur zijn

Creatieve kleuren zijn dé trend van het moment. Realiseer jezelf alleen wel dat dit veel vaardigheid vereist en veel tijd kan kosten. Hierdoor kan het ook duur zijn. Wees realistisch en houd hier rekening mee.

Lees ook:
Het wetenschappelijke antwoord op de vragen: wat is keratine en wat doet het met je haar?

Trendy kleur vervaagt snel

De thuiszorg voor de trendy kleuren kost ook veel tijd en kan duur zijn. Vooral pastelkleuren en felle haarkleuren vervagen snel. Ze hebben dus goed onderhoud nodig. Denk eraan dat je regelmatig terug moet voor een afspraak of dat je een professioneel product mee naar huis neemt die de kleur kan opfrissen. 

Kleurcorrectie kost tijd en kan duur zijn

Het corrigeren van jaren het haar verven met drogisterij verf of het verwijderen van kleuropbouw kan een lange tijd duren. Wees open met jouw kapper over je haargeschiedenis en wees duidelijk over wat voor eindresultaat je wenst. Zo kan de kapper een indicatie geven van wat haalbaar is en hoelang dit zal duren.

Haarverzorging thuis is zeer belangrijk

Goed voor het haar zorgen vanuit huis is net zo belangrijk als het goed knippen en kleuren ervan. Zeker in deze tijden. Zorg dus dat je investeert in kwaliteitsproducten die daadwerkelijk doen wat ze zeggen en die voor jou aanbevolen worden door jouw kapper. Alvast wat kleine tips: gebruikt altijd een hittebeschermer en gebruik één keer per week een haarmasker. 

Van licht naar donker gaan

Het gaan van een lichte naar een donkere kleur en andersom is een proces. Wees dus geduldig. Het kan even duren voordat je de gewenste resultaten hebt, maar jouw kapper heeft alleen maar het beste met je voor en wil het haar zo sterk en gezond mogelijk houden bij een chemische behandeling. Onthoud deze tips en trucs dus goed als je de volgende keer een bezoekje doet bij de kapper. 

Bron: NAK | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts