People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

gezond haar

Nieuw jaar, nieuw haar: met deze 8 tips begin je 2022 met gezond haar

2022 staat om de hoek en we zijn er allemaal klaar voor om dit jaar af te sluiten. Hopelijk brengt het nieuwe jaar ons veel geluk en gezondheid. Maar hoe zorg je ervoor dat je haar ook gezond aan het nieuwe jaar begint? Volg dan deze tips.

Haar borstelen

Misschien heb je wel al eens gehoord dat het borstelen van nat haar echt niet goed is. Dit is dan ook zeker waar. Je kan het beste het haar borstelen vóór je het nat maakt. Dit is een van de simpelste stappen die je kan zetten om gezonder haar te krijgen. Er zijn hier een paar redenen voor: 

  • Klitten kunnen een barrière vormen in het haar. Hierdoor kan een shampoo de hoofdhuid en het haar niet goed reinigen.  
  • Haar is heel erg kwetsbaar als het nat is. Om het dus te borstelen voor het douchen, voorkom je deze schade.

Versterkende shampoo

Een versterkende shampoo is ook een must voor gezond haar. Zo zal het niet alleen het haar en de hoofdhuid reinigen, maar deze ook versterken en beschermen.

Alle shampoos van Fudge Professional maken gebruik van de Opti-PLEX™-technologie. Deze versterkt het haar van binnen én van buiten. 

Verzorgende conditioner

Conditioner is ook heel erg belangrijk om iedere wasbeurt te gebruiken. Deze helpt het haar vocht vast te houden, herstelt schade en versterkt de lokken. Zo kun je ook haarbreuk in de toekomst voorkomen. 

De Damage Rewind Reconstructing Conditioner van Fudge Professional is perfect voor droog en beschadigd haar. Het helpt het haar versterken, geeft het haar glans en maakt het zacht. De Luminizer Weightless Conditioner werkt wonderen voor dof haar dat meer glans nodig heeft.

Wat extra liefde 

Iedere week het haar wat extra liefde geven door middel van een haarbehandeling is ook een geweldige manier om gezonder haar te krijgen. Zo houd je de lokken gehydrateerd en glanzend zacht. 

De One Shot van Fudge Professional verzacht en versterkt het haar. Daarnaast voorkomt het ook schade en conditioneert dit product het haar. Spray de One Shot op handdoekdroog haar, kam het door en laat het normaal drogen.

Bescherm tegen hitte 

Föhns, stijltangen en krultangen. We kunnen niet zonder. Helaas zijn ze niet zo goed voor ons haar, gelukkig kan een hittebeschermer het haar goed beschermen tegen beschadigingen zoals gespleten punten, droog haar en gebrek aan glans. 

De Blow Dry Aqua Primer van Fudge Professional breng je aan op handdoekdroog haar en beschermt het haar tot temperaturen van wel 230°C. Daarnaast voedt en hydrateert dit product het haar. Liever een spray dan een gel? Kies dan voor de Tri-Blo van Fudge Professional. Dit product creëert een beschermend schild om het haar, waardoor het er sterker aanvoelt en glanzender uitziet. Voor iedereen met blond haar heeft Fudge de Clean Blonde Violet Tri-Blo. Deze beschermt niet alleen tegen de hitte, maar zal ook het haar een coole tint geven.

Pas op met haarkleuringen

Chemische behandelingen zoals het kleuren van het haar kan de grootste schade aan het haar geven. Voorkom dus het vele blonderen van het haar door tussen salonafspraken door een goede Violet Shampoo te gebruiken. Dit zal de gele ondertonen verwijderen en het haar een coole tint geven.

De Clean Blonde Violet Toning Shampoo van Fudge zorgt ervoor dat het haar een mooie coole tint houdt. Wil je net iets meer aan het haar geven? Gebruik dan de Damage Rewind Violet Toning shampoo. Deze verzorgt het haar en herstelt schade. Voor dagelijks gebruik, gebruik de Everyday Clean Blonde Violet Toning Shampoo.

Regelmatig naar de kapper

Hoewel het nu niet kan, is het ook gezond voor het haar om het regelmatig te knippen. Wil je liever niet je lengte verliezen? Vraag de kapper dan om alleen de gespleten punten af te knippen. Zo ziet het haar er nog steeds gezond en fris uit, zonder de lengte kwijt te raken. 

Warme douches

Een stomend hete douche kan natuurlijk erg ontspannend zijn, maar het hete water kan de hoofdhuid irriteren en het haar verzwakken. Nu hoef je niet onder een ijskoude douche te staan, maar om haarbreuk en droog haar te voorkomen zet je de temperatuur niet te heet. Ook eindigen met koud water kan helpen het haar een boost te geven.

Bron: Fudge

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts