People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

allergische reacties

Allergische reacties op haarkleuring: komen ze veel voor en wat doe je eraan?

Aan de slag gaan met chemische producten als haarkleuringsmiddelen lijkt misschien gevaarlijk. Zeker voor mensen die gevoelig zijn voor allergische reacties vinden het misschien toch een beetje eng om deze producten te gebruiken. Geen zorgen. Het komt veel minder vaak voor dan je denkt én kan je zelfs een ernstige reactie voorkomen.

Gebruik van mensen

Wat als eerste belangrijk is om te weten, is dat miljoenen mensen ter wereld haarkleuringsproducten gebruiken. Zo worden er in het Verenigd Koninkrijk jaarlijks meer dan honderd miljoen haarkleuringsproducten gebruikt. Vijftig miljoen hiervan worden verkocht voor thuisgebruik en de andere vijfenvijftig miljoen zijn professionele haarkleuringen die in salons plaatsvinden.

Onderzoek

Haarkleuringsproducten worden grondig onderzocht. Dit wordt zelfs zo goed gedaan, dat het een van de meest bestudeerde consumentenproducten zijn op de markt. Er wordt dan ook tal van wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de veiligheid van deze producten. 

Veel voorkomend?

Gelukkig voor iedereen die zich zorgen maakt, de allergische reacties op haarkleuringsproducten zijn heel erg zeldzaam. Miljoenen mensen wereldwijd gebruiken deze producten zonder een reactie. Net als allergieën voor voedingsmiddelen, kunnen mensen reageren op de stoffen in een haarkleuringsproduct. Toch zijn er minder mensen die een allergische reactie hebben op een haarkleuringsproduct, dan mensen met een voedselallergie. 

Lees ook:
Veilig of niet? Wat zijn de gevaren van haarkleurmiddelen en kleurstoffen?

Duidelijke cijfers

Eén tot vijf procent van de wereldbevolking heeft een voedselallergie. Uit Europese cijfers blijkt dat het percentage van de mensen met een allergische reactie, of het nu een incidentele reactie is of een ernstige reactie, op haarkleuringsproducten veel lager ligt. Dit is maar 0,3 tot 4,3 procent op één miljoen verkochte producten. Dat is dus veel minder. 

Allergietest

Wat altijd belangrijk is om te doen vóór dat je gebruik maakt van een haarkleuringsproduct, is een allergietest doen. Dit geeft je een indicatie of er een reactie kan optreden en hoe heftig deze reactie dan is. Zelfs al heb je het product eerder gebruikt, is het verstandig toch een allergietest te doen. Deze allergietest moet minimaal 48 uur voor een kleurbehandeling worden gedaan. Hoe dit precies werkt staat altijd aangegeven op de verpakking of de gebruiksaanwijzing van het product. 

Garantie

Helaas is een allergietest geen garantie dat er geen allergische reactie zal optreden. Het kan namelijk zo zijn dat de reactie pas na de aanbevolen 48 uur zal optreden. Krijg je wel een reactie na het kleuren van het haar? Zoek dan medische hulp en neem contact op met de makers van het product voor het beste advies. 

Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts