People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

vet haar

Hoe ga je om met vet haar? Dít zijn de beste tips en tricks om dit haarprobleem op te lossen

We hebben er allemaal wel eens last van: vet haar. Toch zijn er mensen die veel vaker dit probleem hebben dan anderen. Vet haar kan erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er heel veel dingen die je kunt toepassen om het probleem op te lossen. Natuurlijk is ieder haartype anders, maar deze tips en tricks zullen je de goede weg ophelpen om voor altijd gedag te zeggen tegen constant vet haar. 

De oorzaak van vet haar

Vet haar wordt veroorzaakt door een excessieve talgproductie en ophoping van productresten. Deze verandering in de talgproductie kan worden veroorzaakt door een verandering in hormonen, stress en voeding, maar ook door genetica en het weer. Er zijn dus veel oorzaken voor vet haar, maar er zijn dan ook veel oplossingen. Natuurlijk is het belangrijk om goed te weten wat voor haartype jij hebt en hoe je deze het beste verzorgt. Gebruik daarom de volgende tips om van jouw vette haar af te komen. 

Goed uitspoelen

Als je het haar reinigt, is het enorm belangrijk dat je de laatste stap goed uitvoert. Namelijk het uitspoelen van het haar. Als je dit niet goed doet, is de kans groot dat je sneller last hebt van vet haar. Zorg er dus voor dat er geen productresten meer in het haar zit, want dit hoopt zich snel op. Het borstelen van de hoofdhuid voordat je het haar gaat reinigen helpt de bloedsomloop naar het oppervlak te activeren en de haargroei te stimuleren. Daarnaast helpt dit ook bij het opnemen van de natuurlijke oliën in het haar om deze gezond te houden. Vermijd ook het gebruik van heel heet water bij het wassen van het haar. Dit overstimuleert de talgklieren en dan produceren ze een paar dagen lang olie.

Lees ook:
Niet alleen lekker om te eten: granaatappel heeft veel voordelen voor de gezondheid van het haar

Wel of geen conditioner

Hoewel veel mensen denken dat het juist zorgt voor vet haar, is het tegenovergestelde waar. Conditioner is er heel goed in om het haar de nodige hydratatie en voeding te geven. Waardoor het haar sterker en gezonder wordt, je moet de conditioner dus zeker niet overslaan als je last hebt van vet haar. Wel is het belangrijk om te onthouden dat je conditioner alleen gebruikt op de lengtes en punten van het haar en niet op de aanzet. Zo kun je genieten van de voordelen van conditioner, zonder dat het meer vettigheid meebrengt. 

Vermijden

Er zijn ook een handje vol dingen die je beter kan vermijden als je veel last hebt van vet haar en hier vanaf wil komen. Ten eerste moet je proberen om zo veel mogelijk van je haar af te blijven. Je handen bevatten veel olie en bacteriën en als je vaak met je handen in het haar zit, dan zal je haar sneller vet worden. Hitte zorgt voor zweet en dit zweet, vooral op de hoofdhuid, zorgt er weer voor dat het haar vettig wordt. Daarnaast als je hittetools gebruikt, maak je de haarschubben plat. Hierdoor wordt de olie in het haar meer zichtbaar. 

Bron: The Hair Routine | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts

Ontdek meer van People 4 Hair

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder