People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

WESTSIDE

WESTSIDE is dé plek voor creativiteit: “We dagen mensen uit om alles uit zichzelf te halen”

Twee maanden geleden opende WESTSIDE hair and so much more in Zaandam. Dé plek voor creativiteit, innovatie, educatie en inspiratie voor kappers en klanten. Robert Schellingerhout vertelt in dit interview trots over wat voor een plek WESTSIDE is en wat het betekent voor hem. “WESTSIDE geeft mij meer de kans om nog creatiever te zijn.”

Wat is jouw verhaal?

“Samen met Cas heb ik 14 jaar geleden Hoofdbureau Amsterdam opgezet op de Overtoom in Amsterdam. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een goed en leuk kappersbedrijf met 6 kappers. Een aantal jaar terug zijn we in aanmerking gekomen met People 4 en zijn wij hun producten gaan gebruiken. Door deze samenwerking ben ik ook gaan samenwerken met Louise Reeves en geef ik al een aantal jaar trainingen voor People 4. Na een paar jaar komt er wat onrust in mij. Wat wil ik? Ga ik dit voor de rest van mijn leven doen? Zo kwamen Jeanette en Beverley met het idee van WESTSIDE. We zijn om de tafel gaan zitten en na meer dan anderhalf jaar geduurd zijn we gekomen waar we nu staan. Een kapsalon voor creatieve personen die alles uit hun vak willen halen en nog meer.”

Hoe ziet je dag bij WESTSIDE eruit?

“We zijn nog maar net twee maanden open dus het loopt nog niet storm, maar dat gaat komen. Op het moment deel ik veel flyers uit. Zo leer ik ook gelijk de omgeving een beetje kennen. Ik heb al veel contact gelegd met mede-eigenaars hier in de Verkadefabriek om een eventuele samenwerking te kunnen aan gaan. Samen sta je sterk en we gaan hier in de Verkadefabriek er een bruisend geheel van maken. Daarnaast heb ik contact gelegd met het Regio College Zaandam om natuurlijk straks de beste en meest gemotiveerde studenten en stagiairs aan te trekken om het vak te leren. Ook zijn we veel bezig met content maken voor de sociale mediakanalen.”

Welk onderdeel van je baan vind je het leukst?

“Het kappersvak is een heerlijk vak waar veel verschillende onderdelen aan te pas komen en dat is dan voor mij ook het leukst. De afwisseling binnen het vak vind ik heerlijk. Knippen, kleuren, stylen, opsteken, föhnen etc. Nu ook zeker al die sociale media die je als bedrijf toch echt wel nodig hebt, geven mij meer energie en creativiteit. Vooral erover nadenken en dan uitwerken. Dus met andere woorden: de diversiteit”

Wat kunnen mensen verwachten als ze bij WESTSIDE binnenkomen?

“De klant die hierbinnen komt kan een persoonlijke benadering van ons verwachten en zal ten alle tijden goed geknipt en gekleurd worden. De persoonlijke aanpak zit ons in het bloed. Wij zijn echte mensen. Die kijken verder dan alleen de buitenkant. Aandacht is het key-woord.”

Lees ook:
WESTSIDE is officieel geopend! Dé plek voor creativiteit, innovatie, educatie en inspiratie voor kappers en klanten

Waarom is een plek als WESTSIDE zo leuk?

“WESTSIDE is een geweldige mooie plek in Zaandam, de Verkadefabriek heeft een heerlijke uitstraling met heel veel licht. Hier word je als colourist heel blij van want een haarkleur is toch echt het beste te zien met daglicht. Naast een kapsalon is het ook een plek waar veel trainingen en cursussen worden gegeven om de kappers in Nederland een stapje te omhoog te helpen in hun skills. Een goede plek met veel creativiteit en ontwikkelingen in ons vakgebied.”

Wat betekent WESTSIDE voor je? 

“WESTSIDE is echt een nieuwe stap in mijn carrière. Na 14 jaar Hoofdbureau wilde ik weer een stap verder. Mijzelf meer ontwikkelen in trainingen geven en werken met veel creatieve collega’s. WESTSIDE geeft even dat beetje meer dan Hoofdbureau. Daar ben ik kapper/ondernemer/baas en alles wat daarbij hoort en komt kijken.  Dat doe ik met alle liefde nog steeds daar, maar WESTSIDE geeft mij meer de kans om nog creatiever te zijn. Dit komt allemaal door de samenwerking met Jeanette, Beverely, Cas en Louise. Hier zijn de taken anders verdeeld en dat vind ik prettig!”

Welke boodschap wil je met WESTSIDE meegeven aan de mensen? 

“Met WESTSIDE willen we de mensen meegeven dat er meer is dan alleen maar kapper zijn. Er zijn zoveel verschillende aspecten binnen ons vak die de meeste kappers niet weten. We dagen mensen uit om alles uit zichzelf te halen. Doe dingen waar je blij van wordt!”

Waarom moeten mensen langskomen bij WESTSIDE?

“Als je er op zijn best uit wil zien natuurlijk. Met een coupe die persoonlijk voor jou is gemaakt en ook nog eens zelf goed is bij te houden. Een persoonlijk gesprek, gezelligheid, professionaliteit en aandacht.”

Welk product van Fudge, NAK of N.4 is je favoriet en waarom?

“Van Fudge de Clean Blonde Damage Rewind Violet Toning Treatment. Het verwijdert de gele tint uit het blonde haar en herstelt ook nog eens je beschadigde haar. Top. Van NAK de Replends Crème Leave-in Moisturizer. Een super vocht inbrengende crème die je haar zacht maakt en beschermd. Een hele goede ontwarrende crème die het haar super doorkambaar maakt.  Van N.4 de Thermal Styling Spray. Dit is een lichtgewicht spray die je haar beschermt tegen föhns en andere stylingtools.” 

Wat is je gouden tip voor het stylen of verzorgen van het haar? 

“Met regelmaat een bezoek aan WESTSIDE. Hier krijg je de juiste informatie en kan je de producten kopen die voor jou type haar goed zijn. Dus goede shampoos, conditioners, maskers en stylingsproducten. De persoonlijke aanpak van ieders haar is anders.”

Bron: Robert Schellingerhout | Foto: Marie Broeckman

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts