People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

vet haar

Vet haar is nooit meer een issue met deze handige tips en de shampoos van Fudge Professional

Vet haar, het is om gek van te worden. Soms lijkt het wel of je nog niet onder de douche vandaan bent of het is alweer vet, zo snel lijkt het te gaan. Gelukkig hebben wij een paar geweldige tips die je al een heel eind op weg kunnen helpen. Daarbij kijken we ook naar de beste shampoos van Fudge Professional die je hierbij een handje kunnen helpen.

Wat is de oorzaak van vet haar?

Om een probleem op te lossen, moet je altijd op zoek naar de oorzaak. Vet haar wordt namelijk veroorzaakt door een overmatige talgproductie op de hoofdhuid. Dit betekent niet gelijk dat je alle oliën uit het haar moet verwijderen. Talg kan namelijk ook heel goed zijn. Het is een natuurlijke olie en deze houdt het haar gezond en gehydrateerd. Sommige mensen produceren nu helaas eenmaal meer talg dan anderen. Hierdoor kan het bij iedereen zo verschillen. Daarnaast kunnen stylingproducten, vervuiling en stof zich ophopen bij de aanzet. Hierdoor kan het haar zijn natuurlijke glans verliezen en dus vet worden. Ook kan een dieet met veel verzadigde vetten en geraffineerde koolhydraten ervoor zorgen dat de huid meer olie produceert. Als laatste kunnen hormonen bijdragen aan overmatige olieproductie op de hoofdhuid. Dit kan gebeuren rond de puberteit, maar kan ook gebeuren rond de zwangerschap of rond de menstruatie. Stress kan ook hormonen in werking zetten om meer olie te produceren.

Hoe kom je ervan af?

Met deze drie handige tips kun je makkelijk vette lokken verbannen. Er zijn namelijk een paar dingen waarbij je het misschien net even anders moet doen. Denk hierbij aan de beste shampoo en conditioner, de beste routine voor het wassen van het haar en een product dat wonderen kan verrichten. 

Lees ook:
Voor een langdurig schone en gezonde hoofdhuid: de Clean Mint Deep Cleansing Shampoo van Fudge Professional

De beste shampoo

Voor vet haar kunnen shampoos met vocht inbrengende ingrediënten een nachtmerrie zijn. Het is dan ook wel lastig om een goede shampoo en bijpassende conditioner te vinden, maar gelukkig hoef je niet langer te zoeken. 

De Xpander Gelee Shampoo van Fudge Professional is doordrenkt met cafeïne en ginseng. Het reinigt het haar diep, maar zal niet de belangrijke, natuurlijke oliën verwijderen. Daarnaast brengt de lichtgewicht formule ook geweldige volume.

De Clean mint Shampoo laat het haar brandschoon aanvoelen en geeft de hoofdhuid een fris gevoel. Daarnaast zuivert de Clean Mint Shampoo het haar diep en verzorgt het de hoofdhuid. De duurzame zee-extracten brengen de talgproductie in evenwicht voor een gezondere hoofdhuid in slechts één week. De shampoo is duurzaam, veganistisch & gezondheidsbewust.

Bijpassende Conditioner

Naast een goede shampoo, is een bijpassende conditioner die perfect op de shampoo aansluit ook belangrijk. De Xpander Whip Conditioner van Fudge Professional is de perfecte partner in crime voor de Xpander shampoo en samen zullen deze ervoor zorgen dat vet, dof en plat haar verleden tijd zijn.

Onthoud wel bij het aanbrengen van een conditioner, dat je dit alleen op de punten doet. Als je de conditioner aanbrengt op de aanzet kan het productophoping en dus vet haar veroorzaken. 

Goede routine voor het wassen

Nu je de goede producten hebt, is het ook een goed idee om te kijken naar een goede routine voor het wassen van het haar. Misschien vind je het heerlijk om dagelijks onder de douche te staan, maar als je al snel last hebt van vet haar, is het misschien beter om het haar een paar keer over te slaan. Door te vaak het haar wassen, kun je de essentiële oliën verwijderen. Hierdoor kunnen de talgklieren als een gek gaan produceren om proberen te compenseren. Dan krijg je dus het vette haar. Wacht zo lang mogelijk tussen wasbeurten, hierdoor kun je de tijd tussen het wassen steeds langer rekken. Het advies is om het haar 2 tot 3 keer per week te wassen. 

Was je ‘s ochtends het haar? Borstel dan de hoofdhuid de avond ervoor om de talgklier te activeren en te stimuleren. Het bloed begint dan op de hoofdhuid te circuleren, voedt de haarzakjes en balanceert de talgklier. Dan kun je ‘s ochtends de overtollige olie van de hoofdhuid wassen. Schrob niet te hard, alleen een zachte massage is vereist.

Probeer een droogshampoo

Bang dat door langer wachten tussen het wassen je met alleen maar bad hair days zit? Gebruik dan een goede hoeveelheid droogshampoo. Dit kan echt het verschil maken en de tijd tussen wasbeurten makkelijker verlengen. 

De Dry Shampoo van Fudge Professional is de beste in het verwijderen van vet. Met de onzichtbare spray die gebruik maakt van olie-absorberende rozenklei, verwijder je de olie in het haar zonder een spoor achter te laten. Dit product kan dagelijks gebruikt worden wanneer de lokken die extra helpende hand nodig hebben. Spray de droogshampoo op de aanzet, wacht twee minuten en borstel het dan goed door.

Et voilà! Met deze superhandige tips kun je gemakkelijk van vet haar afkomen. Kijk dus goed naar de shampoo en conditioner die je gebruikt, de routine van het wassen en probeer eens gebruik te maken van een droogshampoo. Zo hoef je niet langer met vet haar te zitten. 

Bron: Fudge Professional | Foto: Pexels

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr

Geef een reactie

Ontvang De Laatste Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De nieuwste blogposts, product launches en People 4 Hair News.

Meest populair

Ook Interessant

Gerelateerde Posts