Categorieën
Geen categorie

“Het lijkt erop dat de klanten tijdens de quarantaine een beetje gek zijn geworden.”

Louise Reeves is International Head of Education bij People 4 en geeft sinds de afgelopen maanden diverse online product- en kleurtrainingen met het videoprogramma Zoom. Hoe ze de afgelopen periode heeft ervaren en wat we de komende tijd kunnen verwachten, vertelt ze hier. 

Louise Reeves

Vorige maand zijn alle kappers heropend, welke vragen krijg je het meest?

De vragen die we het meest krijgen, gaan over kleurtrainingen en kleurcorrectie. Het lijkt erop dat de klanten tijdens de quarantaine een beetje gek zijn geworden en hebben geprobeerd hun eigen haar te kleuren. Dus we krijgen vragen voorgelegd als; ‘mijn cliënt heeft uitgroei van 4 cm, hoe kleur ik dit zonder een donkerdere of warmere rand in het haar te krijgen?’ Of: ‘Ik heb geprobeerd een cliënt op te bleken, maar zij heeft haar eigen haar geverfd in de lockdown en er is een heel donkere band die niet naar buiten komt. Hoe kan ik die eruit krijgen?’ Veel klanten vroegen om theorie trainingen voor kleur en wilden weten hoe we konden helpen. We zijn erg druk geweest met het bijwerken van onze presentaties in kleurentheorie en het filmen ervan, zodat ze beschikbaar zijn voor al onze klanten wanneer ze die nodig hebben.

Er is veel gebeurd op het gebied van digitalisering. Kun je daar meer over vertellen?

Vanaf maart hebben we Zoom ingezet als communicatiemiddel met onze klanten, zowel zakelijk, in de verkoop als in trainingen. Al onze training presentaties over producten en kleuring zijn nu beschikbaar in pdf-downloads. Nog veel belangrijker zijn de video’s die we hebben gemaakt. Cliënten kunnen op de link van de video’s klikken en vervolgens kiezen wat ze willen leren. De link is een week beschikbaar, dus ze hebben alle tijd om ermee aan de slag te gaan, zowel alleen als met het hele team in de salon. De vervolgstap is om ook creatievere techniek video’s in kleur en styling te filmen.

Kun je ons iets vertellen over het Zoom-programma en hoe je de online trainingen ervaart?

In maart zijn we gestart met ONLINE ZOOM kleur- en producttrainingen. Dit was de eerste keer en daarom hadden we wat uitdagingen met mensen die niet begrepen hoe ze aan een training moesten deelnemen. Daarom zijn er speciale trainingen om hierbij te helpen. De cursussen staan wekelijks gepland op maandag en dinsdag om 10:00 uur. Onze cursussen zijn allemaal theorie en omvatten onder meer blondering, kleurcorrectie, grijsdekking, haartoning en productinformatie. We hadden soms wel meer dan 50 mensen in sommige cursussen! Ik hou van het programma. We hebben een aantal salons die de voorkeur geven aan een training voor hun eigen salon. Daarom geven we op woensdag en donderdag online privé trainingen van één uur. Deze zijn op maat gemaakt, zodat onze klanten echt krijgen wat ze nodig hebben.

Hoe reageren kappers tot nu toe op het programma?

We hebben zeer positieve reacties gekregen, vooral van de jongere klanten. Onze oudere klanten kunnen soms een beetje verlegen zijn als het gaat om technologie die ze niet gewend zijn. Daar sluit de cursus ‘How to use Zoom’ goed op aan. Ook wordt uitgekeken naar de volgende stap van de technische video’s. Sommige klanten geven de voorkeur aan een bezoek aan de salon en dat kan natuurlijk als de RIVM-regels versoepeld zijn. We zijn vooral erg blij dat steeds meer mensen het online trainingsprogramma omarmen.

Wat kunnen we leren van deze ontwikkelingen?

We leren dat we allemaal constant leren en groeien en dat we ons allemaal op een positieve manier aanpassen aan verandering. We leren dat onze klanten graag op veel verschillende manieren trainen en nu is dit mogelijk. Ik leer dat mijn team zeer getalenteerd en aanpasbaar is en klaar om nieuwe projecten aan te gaan om onze klanten meer te helpen.

Hoe kijk je naar de toekomst?

Digitale trainingen zijn zeer geschikt voor trainingen met het oog op de toekomst. Iedereen heeft een eigen agenda en daarom is het ideaal om een training te kunnen volgen op een tijd en plek die op dat moment geschikt is. Ook gaan we inspirerende blogs maken en creatieve techniek video’s in kleur, styling en later in knippen. Verder maken we kleine filmpjes over elk nieuw product en kleurenspectrum dat we op de markt brengen en deze lanceren we op social media en in mailings. We geloven in de kracht van trainingen, het helpt ons allemaal om te groeien en vooruit te gaan. Hoe meer we weten, hoe meer we kunnen doen. Kennis maakt het verschil tussen een goed en een fantastisch kapsel!

 

Door People4

People 4 brands
Fudge Professional
Nak Hair
Number 4 High-Performance Haircare

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s