Categorieën
More hair stuff Salons

Van wie is Wella?

Hebben jullie het al gehoord? P&G heeft haar beauty divisie verkocht aan het Amerikaanse bedrijf Coty. Coty zou daar 12,5 miljard dollar voor hebben neergelegd. Dat betekent dat de professionele kappersmerken Wella Professionals, Sebastian, Sassoon, SP en Kadus nu in handen zijn van Coty en dat gaat heel wat kappers in Nederland aan.

 

bf337492a0864d5a8d1619941820aa93_XL

WIE IS COTY?
Een aantal merken zullen ons al heel bekend in de oren klinken. Zo behoren o.a. Adidas, Chloe, Calvin Klein & Marc Jacobs parfums, het skincare merk Philosophy, Rimmel en nagellak merken O.P.I. en Sally Hansen tot dit concern. In totaal hebben ze nu meer dan 47 merken in hun bezit, opereren ze in meer dan 40 landen en gaat er dus heel wat geld in om. Geen kleine jongens dus. Het bedrijf is in 1904 opgericht door de Fransman Francois Coty. Het merk Coty is hier helemaal niet bekend, maar in Amerika wel. Leuk detail is dat het concern wereldwijd wordt gerund door een Nederlander, Bart Brecht.

Lees verder op Tophair.nl

(tekst: Marit Heemskerk voor Tophair)

 

Door People 4 Hair

People 4 brands
Fudge Professional
Nak Hair
Number 4 High-Performance Haircare

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s