Categorieën
Collecties Evenementen Inspiratie More hair stuff Salons

Kapperscongres Intercoiffure

Onlangs was er een groot kapperscongres van Intercoiffure in Het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam. Ook meervoudig Hairdresser of the Year Hester Wernert Rijn stond op het programma en daar keken we natuurlijk naar uit! Hester staat bekend dat ze geweldig kan uitpakken op shows met veel & BIG hair, maar het was verfrissend om te horen dat ze een aantal klanten uit haar salon MOGEEN had gevraagd wat zij nou wilden … Het waren wel allemaal modellen, maar die heeft Hester dan ook vaak als klanten, dat dan weer wel. Zij mochten wel zelf aangeven d.m.v. storyboards hoe ze zichzelf graag zagen. Het waren volgens Hester de “young kiddo’s, who know what they want”.

Schermafdruk 2015-05-28 12.04.21 Schermafdruk 2015-05-28 12.04.39 Schermafdruk 2015-05-28 12.04.59 Schermafdruk 2015-05-28 12.05.39 Schermafdruk 2015-05-28 12.05.41 Schermafdruk 2015-05-28 12.05.41(2)

HET GAAT OM DE KLANT
Het was leuk te horen en te zien hoe een sterrenkapster als Hester zich helemaal verplaatste in de klant. Zo vertelde zij dat jonge meisjes meestal geen geld hebben om hun uitgroei steeds te laten bijkleuren. Vandaar dat ze in een geval de haaraanzet donker had gelaten om dat niet te veel op te laten vallen. Op grote schermen waren de storyboards te zien, terwijl de meisjes in de stoel zaten om door Hester te worden gestyled. Eigenlijk wel een goed idee, zo’n storyboard … Meestal nemen we op zijn meest een foto van een leuk kapsel mee naar de kapper, maar waarom niet een persoonlijk storyboard?

MAAK EEN STORYBOARD!
Plak wat stijlen op, schrijf een paar keywords erbij en zo geef je eigenlijk een veel beter beeld wat je wilt, dan met één foto. Het gaat namelijk meestal niet om dat ene kapsel, maar om het gevoel, de hele uitstraling van iemand. Wat denken jullie, gaan we straks allemaal aan het knutselen voordat we naar de kapper gaan?

Door People 4 Hair

People 4 brands
Fudge Professional
Nak Hair
Number 4 High-Performance Haircare

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s