People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

Alle zintuigen werden geprikkeld bij de Fudge Showcase voor Fudge kappers en haarstylisten

fudge showcase

Op 9 en 10 maart organiseerde Fudge twee bijzondere Showcases speciaal voor Fudge kappers en haarstylisten. Zij konden kijken, luisteren, proberen, ruiken en voelen naar en aan de nieuwe dynamische wereld tijdens de Fudge Showcase en bovendien kennismaken met het werk van maar liefst vier internationale topstylisten, John Vial, Tracy Hayes, Callam Warrington en Louise Reeves.

De show

In de show van 2,5 uur werden in een razend tempo kleur- en kniptechnieken, session catwalk technieken, van London Collection: Men AW14, en dames upstyling technieken gedemonstreerd. Daarnaast werd de nieuwe Fudge verzorgingslijn (parabenen vrij & sulfaatvrij) gepresenteerd en twee nieuwe producten uit de Big Hair serie. En tussendoor was er ook nog tijd om te genieten van de heerlijke voorjaarszon op het terras.

Kleurtechnieken

Louise Reeves, International Head of Education van de Facilty Hair Academy, demonstreerde samen met Tracy Hayes, Fudge Global Head of Technical Training, prachtige kleurtechnieken. Louise toonde een gedurfde grijscombinatie en Tracy een werkelijk betoverende regenboog techniek met alle kleuren uit het Fudge Headpaint assortiment. Zij werden direct gevolgd door de twee podium- en session catwalk stylisten Callam Warrington en John Vial, Fudge International Creative Director. De chemie tussen deze twee mannen, die elkaar al 25 jaar kennen, was duidelijk zichtbaar op het podium. Het plezier spatte er af en had een aanstekelijk effect op alle aanwezigen.

Fudge Paintbox

John creëerde voor mannen een session catwalk techniek waarbij het haar werd omwikkeld met doorzichtig folie waarop Fudge Paintbox werd aangebracht en waarin vervolgens met een grove kam een haarstructuur werd gemaakt. Deze techniek gebruikte John eerder in de show van James Long. Callam demonstreerde een podiumtechniek waarbij het haar van het model volledig werd bedekt met een laag gifgroene glitter. Ook toonden zij diverse volumineuze upstyling technieken met behulp van de nieuwe Big Hair producten van Fudge.

Professioneel en creatief

John Vial licht toe: “Bij Fudge willen we professionele resultaten en tegelijk de grenzen verleggen en creativiteit stimuleren. Fudge is een briljant merk – het is een instelling, een levenstijl, een mind-set. Fudge heeft een jonge geest, maar leeftijd is totaal irrelevant. De afgelopen jaren heeft de kappersindustrie op safe gespeeld en hoewel het werken in of het leiden van een salon een uiterst serieuze bezigheid is, heb je de juiste producten en ook plezier nodig om je klanten te blijven verrassen en blij te maken – het leven is te kort!”

Stylisten

John Vial is de session stylist van onder andere London Collections: Men AW14, waarvan Fudge de hoofdsponsor is, net als Tracy, Louise en Callam. Callam is een veelgevraagde podiumstylist en werkte mee aan vele prestigieuze Fashion Weeks in New York, Londen, Parijs en Milaan. Tracy Hayes is ‘s werelds meest vooraanstaande haarkleurspecialist.

Inspiratie

De ruim honderdvijftig aanwezigen haalden hun creatieve hart op tijdens de twee dagen en de reacties waren uiterst positief, uiteenlopend van “een geweldige show!” tot “super veel inspiratie, dankjewel!”.

Bekijk hieronder de foto’s van de showcase:

DSC_0306 DSC_0317DSC_0337 DSC_0349DSC_0375 DSC_0387DSC_0393DSC_0417 DSC_0420 DSC_0445

Fudge Showcase COLLAGE

Published by People 4 Hair

People 4 brands Fudge Professional Nak Hair Number 4 High-Performance Haircare

Geef een reactie