Boys & Girls Showcase

Op 27 januari is Dale Ted Watkins in Nederland voor een unieke Boys & Girls showcase. Tijdens deze showcase zal hij niet alleen zijn beste barbiertechnieken voor jongens demonstreren maar ook samen met Louise Reeves, International Head of Education van de Facility Hair Academy, de laatste kniptechnieken voor meiden laten zien tijdens deze showcase over teenagers en jong volwassenen.

Dale voorspelde jaren geleden al dat het mannen kappersvak een heropleving zou ondergaan terug naar de ouderwetse waarden. Met zijn stijl van knippen benadrukt hij deze hernieuwde traditionele verzorgde, mannelijke stijl. De unieke combinatie van de Boys & Girls showcase richt zich specifiek op de markt van teenagers en jonge volwassenen die zich bewust zijn van de laatste mode in kleding en haar, die anders durven te zijn en die nieuwe trends proberen. In hun showcase zullen Dale Ted Watkins en Louise Reeves een combinatie laten zien van inspiratie, techniek, trend en haarmode, specifiek voor deze generatie.

Jonge vrouwen en tieners volgen modetrends op de voet en dragen hun haar anders dan werkende vrouwen. Zij kopiëren hun iconen, volgen de modewereld via de muziek- en filmwereld en zijn de eersten die anders durven te zijn. Tijdens de look & learn ochtendsessie zullen Dale en Louise de trends en haarstijlen van deze doelgroep op echte modellen demonstreren en presenteren. Tijdens de middag workshop werken de cursisten op oefenhoofden, onder de persoonlijke begeleiding van Dale en Louise.

Louise Reeves, voorheen Art Director en Educator in Australië, Stage Artist voor grote haarmerken en International Education Manager bij Fudge, licht toe: “Omdat Dale zo’n enorme podiumervaring heeft en al jaren kapperseducatie video’s verzorgt voor MHD, weet hij als geen ander hoe je de technieken moet overbrengen en leren. En iedereen die een training of showcase bijwoont, wil er daarna direct in de salon mee aan de slag!

Dale Ted Watkins: “Ik kijk ernaar uit om straks weer in Nederland op het podium te staan. Het is altijd een feest om bij jullie te komen. Het vak van barbier wordt vooral in Nederland zeer hoog gewaardeerd en dat is een goede ontwikkeling. Daarnaast is het goed om ook eens een andere zeer belangrijke kappersdoelgroep te belichten.”

Wil je de laatste trends op het gebied van barbiertechnieken en de nieuwste haartrends voor meisjes leren? Mis deze showcase dan niet. Kappers en hairstylisten kunnen zich inschrijven voor een hele dag (look & learn + workshop) of alleen de ochtendsessie (look & learn) volgen. MHD-leden krijgen 10% korting.

27 januari 2014 – ochtendsessie – look & learn – 10.00-13.30 – €125,00
27 januari 2014 – hele dag met workshop – 10.00-17.30 – €250,00

Schrijf nu in: bel 075-6504830 of mail naar info@people4.nl

dale-watkins OLYMPUS DIGITAL CAMERATekst: Monique Groenewegen