People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

Backstage: de Amsterdam Fashion Week is officieel begonnen

amsterdam fashion week

De Amsterdam Fashion Week is weer in volle gang! Wij waren aanwezig om een backstage (beeld)verslag te maken en te praten met de haarstylisten over hun inspiratiebronnen.

Vrijdag

De eerste dag van de Fashion Week bestond uit drie totaal verschillende collecties met uiteenlopende haarstyling. Als eerste was het modeduo Spijkers&Spijkers aan de beurt waarvoor het team van Berni Ottjes het haar verzorgde. Alle modellen droegen korte, speelse plukken in het gezicht wat een jong en fris resultaat gaf.

De tekst gaat verder onder de foto.

2

Studenten

Tommy Hagen was verantwoordelijk voor het haar tijdens de show van Individuals, het label van de studenten van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI). Met wit elastiek werd het haar strak naar achteren of in staarten gebonden wat perfect aansloot bij de futuristische collectie.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

5 1

Extravagant

Voor de show van Marry me Jimmy Paul stond haarstylist Olaf van de Wildenberg, ambassadeur van L’oreal Professionnel, voor een hele andere taak. De extravagante collectie werd versterkt door felgekleurd haar en grote pruiken met vlechten.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

4

3

Zaterdag

Zaterdag was het de beurt aan Kinki om de mannelijke modellen voor de show van Mevan Kaluarachchi te voorzien van een klassieke look. Ze gingen hiervoor terug in de tijd en gebruikten een oude techniek die vroeger alleen gebruikt werd bij vrouwen. Het resultaat was een golvende en elegante coupe die perfect past bij de mannelijke, gestroomlijnde collectie.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

DSC_0032 DSC_0033

Klassiek en natuurlijk


Ook voor de show van Claes Iversen werd voor een klassieke, natuurlijke look gekozen. De collectie van Claes is geïnspireerd op water en regen en bevatte veel kralen en lange lijnen. Berni Ottjes zorgde ervoor dat alle dames het haar aan de zijkanten strak naar achteren droegen met een lange, gekrulde lok aan de achterkant. Dit zorgde voor een prefect samenspel en complimenteerde de collectie.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

DSC_0125 DSC_0131 DSC_0133 DSC_0140

Marga Weimans

Ten slotte de show van Marga Weimans waarvoor Francis Schroembges het haar verzorgde. De collectie van Marga bestond uit prachtige prints en uitbundige kleuren. Francis gaf de modellen drie verschillende haarstijlen variërend van een glanzende, strakke staart tot een gedraaide knot.

DSC_0146 DSC_0150 DSC_0154 DSC_0159 DSC_0162

De Amsterdam Fashion Week zal plaatsvinden tot 16 juli. Een tweede backstage verslag volgt snel!

Beeld: Lynn Koppens | Team Peter Stigter

Published by People 4 Hair

People 4 brands Fudge Professional Nak Hair Number 4 High-Performance Haircare

Geef een reactie