Categorieën
Evenementen

Samenwerking MHD & ANKO

MHD4

Tijdens de ANKO Zomerborrel in het Haagse New Babylon werd de samenwerking tussen MyHairDressers.com en de Algemene Nederlandse Kappersorganisatie officieel vastgesteld. Deze samenwerking houdt onder anderen in dat ANKO-leden tegen een speciaal tarief onbeperkt gebruik kunnen maken van het volledige aanbod aan trainingen, lezingen en interviews op MyHairDressers.com. Daarnaast kunnen ANKO-leden gratis de effectieve see-do-stop-check trainingen bijwonen die zowel bij de ANKO als bij MHD gedurende het jaar zullen plaatsvinden.

De ANKO staat net als MHD voor een professionele kappersbranche waarvoor educatie noodzakelijk is. MyHairDressers.com maakt deze educatie waar ook ter wereld online toegankelijk én betaalbaar. Het biedt nu al meer dan 250 professionele stap-voor-stap video’s van de beste haarstylisten ter wereld waaronder ook Nederlandse namen zoals Hester Wernert-Rijn en Ilham Mestour.

ANKO vice-voorzitter Richard Koffijberg is onder de indruk van MyHairDressers.com: “Het is absoluut van toegevoegde waarde voor onze industrie. Een platform dat zo veel informatie biedt verdient echt onze steun. Met dit sterke, makelijke en toegankelijke platform zijn we in staat het imago van de sector te veranderen. Hierdoor zullen mensen met trots zeggen: Ja, ik wil kapper worden! Dat is wat we willen bereiken”.

Om succesvol een techniek te leren beheersen is het van belang de juiste trainingsmethode te hanteren. Beverley Bracken en Jeanette Fransz, partners van People 4, de MHD licentiehouder in de Benelux, lichten toe: “Als je een volledige stap-voor-stap video van 45 minuten bekijkt of een volledige beschrijving van een techniek op papier leest, kun je slechts een heel klein percentage onthouden. Wij adviseren eerst de PDF te lezen en dan de video te bekijken. Vervolgens bekijk je de video opnieuw ‘See’, pauzeer je na elke sectie om het na te doen ‘Do’, dan stop je even ‘Stop’ en controleer je of iedereen het heeft begrepen ‘Check’ en vervolgens ga je naar de volgende sectie. Zo leert iedereen een techniek perfect beheersen en dat is de magie van MHD – het is toegankelijk en consistent en dat kan alleen maar goed zijn voor kappers wereldwijd.”

Mark Butcher, CEO van MHD: “Momenteel zijn we druk met het ontwikkelen van studentenpakketten voor diverse opleidingsinstituten in Europa. Vorig jaar lanceerden wij ons eerste studentenpakket in samenwerking met City & Guilds in de UK voor zowel leerlingen als leraren van het NVQ niveau 2 en SVQ niveau 2 en recent is daar het pakker voor NVQ niveau 3 aan toegevoegd. We willen graag met de opleidingsinstituten in Nederland in gesprek om hier ook op maat gemaakte studentenpakketten te ontwikkelen die voldoen aan de Nederlandse opleidingseisen”.

Vanaf medio juni kunnen ANKO-leden profiteren van het speciale ANKO tarief bij MHD. Alle informatie zal dan te vinden zijn op www.anko.nl en www.myhairdressers.com. 

1 2 3

Foto: Coos de Joode Fotografie

Door People 4 Hair

People 4 brands
Fudge Professional
Nak Hair
Number 4 High-Performance Haircare

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s