People 4 Hair

Welkom op de People 4 Hair Blog

Blog

Het prachtige haar op dag twee van de Amsterdam Fashion week

Tijdens de tweede dag van de Amsterdam Fashion Week konden we de shows van van Studio JUX, SIS by Spijkers & Spijkers en Claes Iversen zien.

Balans

We volgden Francis Schroembges, verantwoordelijk voor de haarstyling voor de show van Studio JUX en Claes Iversen. Twee totaal verschillende shows en looks waarbij de juiste balans vinden tussen de ontwerper en de haarstylist het allerbelangrijkste is.

Simpel

Studio JUX is een samenwerking tussen designer Jitske Lundgren en manager Carlien Helmink. Studio JUX staat voor eerlijke kleding voor zowel de drager, de kledingmaker én het milieu. Aan Francis de taak om het haar van de modellen zo simpel en strak mogelijk te houden. Ze koos voor een lange, strakke staart met een prachtige vorm aan de achterkant.

Nonchalant

Voor de show van Cleas Iversen werd het tegenovergestelde van haar verwacht, het moest een moeiteloze look lijken. Francis koos ervoor om het haar met stokjes op te steken en deze er nét voor de show uit te halen, dit zorgde voor een natuurlijke, nonchalante slag in het haar.

Jeugdcultuur

Voor de show van SIS by Spijkers en Spijkers volgden we haarstylist Berni Ottjes. Spijkers en Spijkers liet zich voor hun collectie inspireren door de opkomende jeugdcultuur, ze staan bekend om hun grafische ontwerpen met brutale knipoog.

Rock & roll

De designers kwamen met een duidelijk beeld voor de look, het moest rock & roll zijn, compact maar met structuur. Berni maakte bij alle modellen een strakke paardenstaart die hij vervolgens over het hoofd naar voren vastzette. Dit zorgde voor een strak kapsel met een messy bovenkant. Een combinatie van twee verschillende texturen die voor een prachtig eindresultaat zorgden.

Foto’s Studio JUX:

Studio JUX

Studio JUX

Studio JUX

Studio JUX

Studio JUX

Studio JUX

Studio JUX

Studio JUX

Studio JUX

JUX

JUX

JUX

JUX

Foto’s SIS by Spijkers en Spijkers:

DSC_0028

DSC_0078

Spijkers en Spijkers

Spijkers en Spijkers

Spijkers en Spijkers

DSC_0105

SIS

SIS

SIS

SIS

Foto’s Claes Iversen:

Claes Iversen

Claes Iversen

IVERSEN

IVERSEN

IVERSEN

IVERSEN

IVERSEN

Studio JUX
Haar: Francis Schroembges
15.00

SIS by Spijkers en Spijkers
Haar: Berni Ottjes
18.00

Claes Iversen
Haar: Francis Schroembges
21.00

Tekst: Lynn Koppens
Beeld: Lynn Koppens / Team Peter Stigter / Coos de Joode 

Published by People 4 Hair

People 4 brands Fudge Professional Nak Hair Number 4 High-Performance Haircare

Geef een reactie