Categorieën
Evenementen

AFW Dag 2

Studio JUX
Haar: Francis Schroembges
15.00

SIS by Spijkers en Spijkers
Haar: Berni Ottjes
18.00

Claes Iversen
Haar: Francis Schroembges
21.00

Tijdens de tweede dag van de Amsterdam Fashion Week was MyHairDressers.com aanwezig in de Gashouder voor de shows van Studio JUX, SIS by Spijkers & Spijkers en Claes Iversen.

We volgden Francis Schroembges, verantwoordelijk voor de haarstyling voor de show van Studio JUX en Claes Iversen. Twee totaal verschillende shows en looks waarbij de juiste balans vinden tussen de ontwerper en de haarstylist het allerbelangrijkste is.

Studio JUX is een samenwerking tussen designer Jitske Lundgren en manager Carlien Helmink. Studio JUX staat voor eerlijke kleding voor zowel de drager, de kledingmaker én het milieu.
Aan Francis de taak om het haar van de modellen zo simpel en strak mogelijk te houden. Ze koos voor een lange, strakke staart met een prachtige vorm aan de achterkant.

Voor de show van Cleas Iversen werd het tegenovergestelde van haar verwacht, het moest een moeiteloze look lijken. Francis koos ervoor om het haar met stokjes op te steken en deze er nét voor de show uit te halen, dit zorgde voor een natuurlijke, nonchalante slag in het haar.

Voor de show van SIS by Spijkers en Spijkers volgden we haarstylist Berni Ottjes. Spijkers en Spijkers liet zich voor hun collectie inspireren door de opkomende jeugdcultuur, ze staan bekend om hun grafische ontwerpen met brutale knipoog.

De designers kwamen met een duidelijk beeld voor de look, het moest rock & roll zijn, compact maar met structuur. Berni maakte bij alle modellen een strakke paardenstaart die hij vervolgens over het hoofd naar voren vastzette. Dit zorgde voor een strak kapsel met een messy bovenkant. Een combinatie van twee verschillende texturen die voor een prachtig eindresultaat zorgden.

Foto’s Studio JUX:

Studio JUX

Studio JUX

Studio JUX

Studio JUX

Studio JUX

Studio JUX

Studio JUX

Studio JUX

Studio JUX

Studio JUX

JUX

JUX

JUX

JUX

Foto’s SIS by Spijkers en Spijkers

DSC_0028

DSC_0078

Spijkers en Spijkers

Spijkers en Spijkers

Spijkers en Spijkers

DSC_0105

SIS

SIS

SIS

SIS

Foto’s Claes Iversen:

Claes Iversen

Claes Iversen

IVERSEN

IVERSEN

IVERSEN

IVERSEN

IVERSEN

Tekst: Lynn Koppens
Beeld: Lynn Koppens / Team Peter Stigter / Coos de Joode 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s