Categorieën
Evenementen

AFW Dag 1

InDiViDUALS by AMFI
Haar: Tommy Hagen
19.00

The People of the Labyrinths
Haar: Olaf van den Wildenberg
21.00

De Amsterdam Fashion Week werd dit jaar afgetrapt door Individuals, het label van de studenten van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI), en The People of the Labyrinths. MyHairDressers.com was erbij!

Ieder jaar verzorgen de studenten van het AMFI een show tijdens de fashion week maar dit jaar mochten ze voor het eerst openen. Het was een futuristische show met veel zwart leer en metallic kleuren. Het haarteam onder leiding van Tommy Hagen gaf alle modellen een korte, witte pruik om het futuristische gevoel nog meer versterken.

The People of the Labyrinths was als tweede aan de beurt. Dit label werd in 1984 opgericht door Hand Demoed en Geert de Rooij, die eerder ook aan tafel zaten bij De Wereld Draait Door. Ze staan bekend om hun vele handgeprinte en handgeverfde creaties.
Voor hun show tijdens de Amsterdam Fashion Week werd via facebook een casting gestart naar roodharige modellen. Het resultaat was een prachtige groep echte, puur hollandse meiden met een stoere streetlook.

Waar modellen vaak totaal getransformeerd worden voordat ze de catwalk op gaan, stond het team van haarstylisten, onder leiding van Olaf van den Wildenberg, bij The People of the Labyrinths voor een heel andere taak. De modellen werden zo natuurlijk mogelijk gehouden om de echte streetlook over te brengen. De kortharige modellen werden niet geknipt voordat ze de catwalk op gingen. Een deel van de langharige modellen ging in de krul, met een speciale techniek werden twee verschillende texturen gecreëerd die perfect samensmolten.

Olaf van den Wildenbergambassadeur van L’oréal Professionnel, heeft al vele shows verzorgd. Aanstaande zondag zal hij tijdens de fashion week een haarshow geven.

Dick Igounet maakte tijdens de show van The People of the Labyrinth ook deel uit van het team van Olaf. Hij stond vijf keer in de finale van de L’oréal Colour Trophy Awards.

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFW
AFW

AFW

AFW

AFW

AFW

AFWTekst & Beeld: Lynn Koppens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s